top of page

OVER MIJ

Nu 27 jaar geleden werd ik geboren in een ziekenhuis in Eindhoven en groeide ik op in het kerkdorp Stiphout, onder de rook van Eindhoven. Mijn jeugdige leven bestond daar uit dagenlang visjes en kikkers vangen en dammetjes bouwen in een van de beekjes en hutten bouwen in de bossen rond het dorp. Door al dit spelen met de natuur zat de landschapsarchitect al vroeg in mij, want ook de omgeving van de hut moest perfect zijn.
Toen mijn ouders in 1996 een vakantiehuisje kochten bij Landal Greenparks (toen nog Grandorado) werd ik definitief geïnfecteerd met het landschapsarchitectuur-virus. Sinds die tijd tekende ik heel veel vakantieparken, dorpen, steden etc., vaak geïnspireerd door vakanties. Toen iets later de computer zijn intrede deed raakte ik al snel verslaafd aan spellen zoals Sim City-reeks, de Sims en SimPark, een Deens spel waar je je eigen nationaal park moest opzetten en onderhouden. Toen ik op de middelbare school ontdekte dat er een studie was precies over mijn hobby heb ik geen seconde getwijfeld en ben ik in Wageningen landschapsarchitectuur gaan studeren.
Tijdens mijn bachelor ben ik in aanraking gekomen met de vele kanten die het vak te bieden heeft, van site tot regionaal en van landelijk tot stedelijk en de vele combinaties hiervan. Deze afwisseling betekent voor mij dat het vak zo veelzijdig is en nooit gaat vervelen. Iedere plek vraagt om een eigen, specifiek ontwerp wat uniek is voor die plek. Wat mij daarin vooral inspireert is het landschap en de geschiedenis van een plek, iets wat ik heb uitgediept in een minor historische geografie en in mijn ontwerpen vaak gebruik als inspiratiebron of aanleiding.
Tijdens mijn studie raakte ik in het bijzonder geïnspireerd door de Scandinavische ontwerpstijl met de heldere strakke lijnen en sterke relatie met het landschap. Omdat ik al langer sowieso fan ben van Scandinavië heb ik besloten een Erasmusjaar te doen in Scandinavië, waardoor ik een tijdje landschap en stedenbouw heb gestudeerd aan de KVL/LIFE in Kopenhagen. Daar heb ik meer kennis gemaakt met deze stijl van ontwerpen en veel rondgereisd door Denemarken en Zweden. In 2013 heb ik mede de Buitex georganiseerd naar Stockholm en Lapland, met als hoogtepunt de Lofoten.

 

Sinds 2013 focus ik me naast mijn werk als landschapsarchitect bij Proludic als freelance landschapsarchitect met name op het kruispunt tussen landschapsarchitectuur, recreatie en toerisme. Hierin heb ik gewerkt aan projecten zoals vakantieparken, recreatieve gebieden, toeristische visies, campings, recreatieve landgoederen en de natuur beleefbaar maken. 

Maar ook schoolpleinen, natuurlijk spelen, privé tuinen en andere projecten behoren tot mijn expertise. 

 

Bedrijven/overheden die onder andere in mijn werklijst vallen zijn: Landal Greenparks, Narvik Homeparcs, Provincie Limburg (BE), Instituut voor Toerisme Zagreb (HR), gemeente Veghel, Jantje Beton, Bredeschool de Dukendonck, OBS Theo Thijssen, Gemeente Bernheze, Gemeente Asten, Gemeente Breda, Gemeente Herk-de-Stad (BE), Camping de Posthoorn, Basisschool de Schakel Heerlen, Cuneraschool Rhenen, OBS de Lindt Stiphout de Springplank Sassenheim, gemeente Barendrecht, gemeente Helmond, Frits Bodeschool Urk, Kindcentrum Woldwijck Hoogezand, gemeente Leiden, Multatulischool Amsterdam, PJ Troelstraschool Amsterdam

bottom of page