top of page

PROJECTEN OVERZICHT

Narvik Homeparc Heelderpeel​, Roermond
 

Narvik Homeparc Heelderpeel is momenteel een camping/chaletpark wat geheel herontwikkeld wordt tot duurzaam luxe bungalowpark. Hiervoor heb ik een masterplan en uitwerking van twee delen ontworpen.

De basis is dichtbij de natuur zijn en een sterke mate van privacy. Dit resulteert in een speels, bosrijk landschap waarin veel met hoogteverschillen en water is gewerkt. Hierin passen de houten villa's, ontworpen door Jan des Bouvrie perfect

N​arvik Homeparc Mooi Zutendaal (B)
 

Narvik Homeparc Mooi Zutendaal is al een bestaand villapark in Belgisch Limburg, wat de afgelopen jaren is ontwikkeld. Ik kreeg de opdracht om twee nieuwe zones te ontwerpen en bovendien het masterplan te verbeteren. 

Dit resulteerde in een uitgebalanceerd ontwerp waar op natuurlijke wijze zowel een sterke privacy als shared space ontstaat. De gasten voelen zich een met de natuur en kunnen genieten van de wijdse uitzichten vanuit hun terras. Het ontwerp van de villa's is van Jan des Bouvrie

MARIAHEIDE
Natuurlijke speelplaats Mariaheide, Veghel

Een compleet andere visie op buiten spelen. Niet de saaie traditionele speeltuin met toestellen maar een wereld met heuvels, bosjes, klimelementen, verstopplekjes. Dat was de vraag van de Gemeente Veghel. Drie ontwerpers werden gevraagd een ontwerp te maken. De kinderen en omwonenden mochten daaruit kiezen, waarbij mijn plan met 85% van de stemmen won. Nu het park is opgeleverd en begint te groeien zijn de kinderen er niet weg te slaan. En daardoor veranderd het iedere dag weer, fantastisch!

VLISSINGEN
Speelpark Noorderbaan, Vlissingen​
 

De speelplek in de jaren '70-wijk West-Souburg in Vlissingen was een doorsnee uitgeleefde speeltuin. Een nieuw ontwerp waarin een combi gezocht is tussen speeltoestellen, landschapselementen en natuurlijke speelaanleidingen zorgden er voor dat het park een complete make-over heeft gekregen. Door de combi van traditionele speelwaarden als glijden en schommelen aan de ene kant, en creatieve plekken zoals heuvels, bosjes om hutten te bouwen en omgevallen bomen is er een diverse en succesvolle speeltuin ontstaan.

Trsteno Dorpsplein en waterarboretum

Dit project is onderdeel van mijn afstudeerwerk in Kroatië. In navolging van het regionale landschaps/ toeristisch ontwikkelingsplan en de dorpsontwikkelingsplannen is voor het dorp Trsteno een concreet ontwerp gemaakt voor een nieuw dorpsplein en waterberging voor de droge zomers.

Dubrovnik Rivièra Landschapsplan

Dit project is onderdeel van mijn afstudeerwerk en omvat het regionale masterplan voor de Dubrovnik Rivièra in Zuid-Kroatië, een zeer divers gebied met 6 eilanden, een kusstrook met twee grote baaien, een historische stad en een zeer autentiek berglandschap met vruchtbare valleien.

In het plan wordt de Rivièra omgetoverd tot één grote toeristische regio vol afwisseling zoals de Cinque Terre.

Park Groot Schijn, Antwerpen (B)

Tijdens mijn stage bij Feddes/Olthof heb ik voornamelijk gewerkt aan Park Groot Schijn, een prijsvraag voor een sport/stadspark in Antwerpen. De basis hiervoor is het historische cultuurlandschap in een van de groene vingers, het dal van de Groot Schijn. Hierin vormt het park een plek om te sporten, recreëren en een doorvoerroute van de stad naar het land.

Vakantiepark Slikken van Flakkee

Dit vakantiepark bestaande uit tactisch geschakelde en vrijstaande woningen is gelegen in een buitendijks natuurgebied aan de Oosterschelde. Basis voor het ontwerp is een klimaat-neutraal ecopark dat de natuur als setting optimaal gebruikt. 

De kreek vormt een schitterende natuurlijke setting die ook direct het afvalwater zuivert. Daarnaast zijn alle huizen energie-neutraal, wekken ze hun eigen warmte op en zijn gebouwd van lokale materialen.

Glasroute Leerdam

Om de glaskunst en productie in Leerdam beter toeristisch te kunnen benutten is Feddes/Olthof gevraagd een route te ontwerpen die de verschillende elementen kan verbinden en beter tot zijn recht laat komen. Een fysieke loper is ontworpen die over de Lingedijk alle attracties verbindt. Daaraan zijn als kralen aan een ketting pocketparks ontworpen die een welkome afwisseling vormen.

BRABANT AS IT SHOULD BE
Brabant as it should be, Eindhoven

Wat gebeurt er met een gebied dat onder druk staat van twee naar elkaar toe groeiende steden? Met die achtergrond is gekeken wat de waarde van tussenstedelijk gebied moet zijn. Een gebied wat als central park moet fungeren, maar waar ook gewoond, gewerkt, geleefd en geboert kan worden. En dat alles op basis van het Brabantse landschap met beekdalen, essen en bossen met heidevelden. Een inspirerende landschap tussen stad en land.

Dit is een fijne greep uit mijn laatste projecten. Ik ben benieuwd naar je reactie! ->
bottom of page