top of page

JESPER BORSJE

LANDSCHAPSARCHITECT

Dorpsstraat 91

5708 GE STIPHOUT

jesperborsje@gmail.com

+31 6 27350099

  
Curriculum Vitea

Hieronder kun je mijn C.V. vinden met daarin mijn werkervaring, opleidingen, nevenactiviteiten en prijzen/publicaties.

Werkervaring
TALEN

NEDERLANDS (vloeiend)

ENGELS (vloeiend)

DUITS (vloeiend)

DEENS (redelijk)

NOORS (redelijk)

FRANS (redelijk)

Compositie 5 stedenbouw b.v. - Landschapsarchitect / Projectleider
2016 - heden

Sinds 2016 ben ik werkzaam bij Compositie 5 stedenbouw b.v. in Breda als landschapsarchitect. Hier werk ik aan allerlei landschappelijke en stedenbouwkundige opgaven, zoals parken, woonwijken, inbreiding, landschappelijke inpassing, infrastructuur en recreatieterreinen. Voorbeelden van projecten zijn Willemsbuiten, Zuiderpark, geluidwalpark (allen te Tilburg), Roompot de Zandput (Vrouwenpolder), Geertruidentuin (Deventer), Parc Heilaar (Breda), Noordrand Ossendrecht, centrumplan Nistelrode en landgoed Havikshorst (Schijf).

Proludic Professioneel spelen en sporten - Landschapsarchitect/Designer
2014 - 2016

Na mijn afstuderen ben ik gaan werken bij Proludic als landschapsarchitect/designer. Hierbij ontwerp ik speelpleinen, schoolpleinen, buurtparkjes, sportparken etc. Van klein tot groot, van traditioneel tot natuurlijk en alles daar tussenin. Daarnaast ontwerp ik speeltoestellen op maat en maak ik daar 3D visualisaties van. 

Ook ben ik verantwoordelijk voor het grafische deel, folders, flyers, presentaties, beursstands etc.

Feddes/Olthof Landschapsarchitecten

2013 (februari-augustus)

Tijdens mijn stage bij Feddes/Olthof Landschapsarchitecten heb ik meegewerkt aan diverse projecten, waaronder ruimtelijke visies, concrete inrichtingplannen, landschapsanalyses, beeldkwaliteitsplannen en een prijsvraag. Projecten waaraan ik heb meegewerkt zijn o.a. Park Groot Schijn (ism. FranzZiegler architecten en Palmbout Urban Landscapes), Glasroute Leerdam en Gebiedsprofiel Wijk en Wouden (ism. Grontmij). Meer info: www.feddes-olthof.nl

Critical Tourism Studies Conference Sarajevo - Gastspreker

juni 2013

Als gastspreker op een gerenommeerde internationale conferentie over duurzaam toerisme heb ik (samen met Ruud Tak) een presentatie gegeven over wat voor rol landschapsarchitectuur zou kunnen spelen binnen duurzaam toerisme ontwikkeling en welke nieuwe kansen dit oplevert.  

VAARDIGHEDEN

PHOTOSHOP

ILLUSTATOR

INDESIGN

AUTOCAD

AUTOCAD REVIT 3D

MICROSTATION

SKETCH-UP

SHOWCASE 3D

MS OFFICE

en natuurlijk HANDTEKENEN

NEVENACTIVITEITEN

15-nu Bestuurslid Scouting Jan Baloys Stiphout

14-nu Wijkraad Stiphout-Warande: adviseur ruimtelijke ordening

08-nu Teamleider Welpen Scouting Jan Baloys Stiphout

08-13 Hoofdredacteur van het Huchtgerucht, studiemagazine

09-10 Bestuur studievereniging Genius Loci: voorzitter & commissiecommissaris

11-12 Bestuur dispuut Sodalitas Lasciviae: penningmeester

11-13 Almanakcie Genius Loci

12-13 Buitex Genius Loci

2010 - present

2010 - present

Tourismscapes - Freelance Landschapsarchitect

2012 - heden

Tijdens onze masterscriptie kwamen Ruud Tak en ik er achter dat de combinatie tussen landschapsarchitectuur en duurzaam toerisme een hele interessante, maar ook een hele onbekende combinatie is. Getriggerd door de grote belangstelling en vele positieve reacties hebben we toen een klein ontwerpbureau opgezet wat zich richt op deze combinatie. Onze scriptie was het eerste project hiervan en met Tourismscapes willen we meer onderzoek en projecten doen over dit interessante spannignsveld tussen duurzaam toerisme en landschapsarchitectuur. Later zijn hier nog projecten zoals Landal Greenparcs Mooi Zutendaal en Narvik Homeparc Heelderpeel bijgekomen. Daarnaast geven we advies en lezingen, zo ben ik adviseur 'expert landschapsarchitectuur' bij de Provincie Limburg (BE).

 Meer info: www.tourismscapes.com

Architectuurcentrum Nijmegen - Trainee

2013-2014

Na mijn studie heb ik een paar maanden meegewerkt aan een werkervaringstraject bij het ACN in Nijmegen. Hiervoor werkte ik in een multidisciplinair team met architecten, stedenbouwers en planolgen aan verschillende opdrachten, zoals de renovatie van een studentenflat, herontwikkeling van een stadspark, Winkelcentrum Dukenburg en de Waalsprong.

Eetcafé de Pastoor - Ober/barman

2008-2010

Tijdens mijn studententijd heb ik in het weekend en de vakanties gewerkt bij Eetcafé de Pastoor in Stiphout. Daar werkte ik in de bediening bij normale restaurant en als barman bij de speciale café avonden die georganiseerd werden. Daarvoor werkte ik in een snackbar.

Opleiding
Wageningen Universiteit en Researchcentrum (NL)
Landschapsarchitectuur & Ruimtelijke planning

2007-2013

Aan de gerenommeerde Wageningen Universiteit, al acht jaar lang de beste universiteit van Nederland, heb ik zowel mijn bachelor als master behaald in de studie Landschapsarchitectuur en Ruimtelijke planning, met als specialisatie Landschapsarchitectuur. Binnen mijn studie heb ik extra aandacht besteed aan historische geografie, recreatie, toerisme en sociale geografie.

In mijn bachelorscriptie heb ik onderzoek gedaan naar tussenstedelijk gebied, met als case study BrabantStad. In mijn masterscriptie heb ik onderzoek gedaan naar de oplossingen die landschapsarchitectuur kan bieden in duurzaam toerisme, door het landschap als basis te nemen en door de schalen heen te ontwerpen. Dit is gedaan met een case study in de Dubrovnik Rivièra in Kroatië. Beide scripties zijn beloond met een 8 en meer informatie hierover is terug te vinden bij 'Mijn werk'.

LIFE, Universiteit van Kopenhagen, Centrum voor Bos en Landschap (DK)
Landscape Architecture & Urban Design

2010 - 2011

In een Erasmusjaar heb ik gestudeerd aan de KVL (LIFE), onderdeel van de Københavns Universitet. Hier ben ik meer te weten gekomen over de Scandinavische manier van ontwerpen, duurzaamheid en stedenbouw. Tijdens deze periode ben ik veelvuldig op excursie geweest door Kopenhagen, Denemarken en Zweden, zowel met school als zelf. Tijdens de vakken heb ik oa. meer kennis op gedaan over stedenbouw/urban design, participatiemethodes en het ontwerpen van 'healing gardens'.

Publicaties en prijzen
The Regional-local nexus

2013

Het boek van de masterscriptie van mij en Ruud Tak, februari 2013, 234 pagina's.

Hier te downloaden

Deze thesis is bekroond met de 3e prijs beste thesis Landschapsarchitectuur 2013 en in diverse wetenschappelijke journals en tijdschriften gepubliceerd

Recreatief Transferium Zoeterwoude

2010

Prijsvraag voor het ontwerp van een recreatief transferium in Zoeterwoude. De inzending 'Weipoort' werd beloond met een eervolle vermelding en was de enige van alternatieve locatie II die in de prijzen viel.  

Tourism and Hospitality Management, Vol. 19, No. 1, pp. 65-82

juli 2013

Een artikel over ons afstudeerwerk werd gepubliceerd in het gerenommeerde vakblad Tourism & Hospitality Management in de thema-uitgave 'Crisis: a chance for sustainable tourism?'

Hier te downloaden

  
Critical Tourism Studies Conference, Sarajevo (ISSN 2053-7468)

juni 2013

Bij deze internationale conferentie over duurzaam toerisme hebben ik en Ruud een presentatie gegeven over ons onderzoek. Daarnaast is in de begleidende uitgave een artikel over ons afstudeerwerk gepubliceerd ('International critical tourism studies conference' ISSN 2053-7468)

Nevenactiviteiten

Naast mijn studie ben ik altijd druk in de weer geweest, stil zitten komt geloof ik niet in mijn woordenboek voor. Bij studievereniging Genius Loci heb ik een bestuursjaar gedaan als voorzitter/commissiecommissaris en diverse commissies zoals de Eerstejaarscommissie, Buitelhucht (excursies), WC-BRIL (verenigingsweekend), KasControleCommissie en Shopcie. Belangrijkere commissies zijn de Almanakcie, waarmee ik 2 jaar bezig ben geweest een prachtige almanak te produceren, Het Huchtgerucht, het periodieke verenigingsblad waar ik vier jaar lang hoofd/eindredacteur van ben geweest en als kroon heb ik met de Buitex een twee-weekse studiereis georganiseerd naar Stockholm en Lapland. Foto's van deze inspirerende reis kun je hier vinden.

Naast de studievereniging ben ik ook actief geweest bij mijn dispuut Sodalitas Lasciviae, waarbij ik naast iedere woensdag avond de lustrumreis naar mee Rome heb georganiseerd en een jaar in het bestuur heb gezeten als penningmeester.

Daarnaast ben ik al sinds mijn 5e lid van de plaatselijke scouting waar ik sinds 2008 ook leiding ben van de welpen op zaterdag. Sinds 2013 ben ik ook teamleider van deze groep en sinds 2015 ook actief in het algemeen bestuur.

Naast deze hobbies ben ik als adviseur buitenruimte en verkeer betrokken bij de Dorpsraad in mijn woonplaats.

bottom of page